Menu

Werking

Wat is hard water?

Water krijgt de term hard water als er veel kalk (calcium en magnesium) in het water zit. De hardheid van drinkwater (uitgedrukt in dH, deutsche Härte), is bijna nergens precies hetzelfde. In de regio Zeeland bestaat er een waterhardheid van 8,5 dH, en op Schouwen Duiveland zelfs van 14,5 dH. 

Geen kalkaanslag

Waar hard water komt, zal kalkaanslag vormen, met name waar het water wordt verwarmd. Denkt u eens aan uw kranen, de douche en het bad, de keuken, een Quooker, het verwarmingselement van warmwaterapparatuur, een koffiezetapparaat, etc. etc. De kalkaanslag is moeilijk te verwijderen en uiteindelijk zal de aanslag de doorstroomcapaciteit van uw apparaat negatief beïnvloeden.

Minder zeep en lagere temperaturen

Er is ook meer zeep nodig naar gelang de waterhardheid hoger is. Die extra zeep zorgt voor corrosie van het glaswerk en servies. Om vlekken goed te verwijderen heeft hard water ook nog een hoge temperatuur nodig. Het vlek-verwijderend vermogen van hard water is namelijk 100 keer lager dan onthard water. Kokend-water-kranen kunnen daarom erg slecht tegen hard water. Hetzelfde geldt voor espresso- en koffieapparaten. Storingen worden vaak veroorzaakt door hard water.

Beter voor uw huid

Hard water droogt uw huid uit, dat is een feit. Door het hoge gehalte aan calcium- en magnesiumdeeltjes lossen zeep en shampoo minder goed op. Ook blijven hierdoor zeepresten op de huid en in de kleding zitten. Waarom dat erg is? Het irriteert de huid, voornamelijk van huidpatiënten. Hierdoor lijkt er een relatie te zijn tussen hardheid van water en huidproblemen zoals eczeem.

Besparing

Door kalkaanslag te voorkomen kunt u tot € 400 per jaar aan onderhoud, reparaties, was- en schoonmaakmiddelen, zeep en ontkalkingsmiddelen besparen. En daarom adviseren wij u graag over een waterontharder.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder wordt geïnstalleerd tussen de waterleidingen op het punt waar het water de woning in gaat. Door middel van één of ‘’harskernen’’ wordt het overschot aan calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water gefilterd. Zo ontstaat er zacht of onthard water. Het water stroomt vanaf dat moment verder naar alle afneempunten in de woning.


Welke waterontharder past bij u?

Neem contact met ons op voor advies op maat. Het verkrijgen van zacht water in uw huis kan een wereld van verschil maken voor uw dagelijkse routines en huishoudelijke taken. Of u nu worstelt met kalkaanslag, droge huid of dof uitziend haar, een waterontharder kan de oplossing zijn waar u naar op zoek bent. In deze gids zullen we u begeleiden bij het kiezen van de juiste waterontharder voor uw specifieke behoeften. Door rekening te houden met factoren zoals waterhardheid, huishoudelijke grootte en budget, streven we ernaar om u te voorzien van gepersonaliseerd advies dat u helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Laten we samen op weg gaan naar een huis met heerlijk zacht water!

Tel: 0118-700255 (kies voor Totaalbouw Zeeland)
E-mail: info@zeelandwaterontharding.nl